Deze bijzondere week wordt gehouden op het prachtige landgoed Borde Blanque. De retraite is voor diegenen die van yoga en natuur houden, zich graag op een dieper niveau met paarden willen verbinden en van hun kwaliteiten willen leren.

16 tot 23 april – 15 tot 22 oktober 2022La Borde Blanque is een prachtig centrum temidden van de vredige en overvloedige natuur van Occitanië. De gastvrouw en -heer, Elleke van Kraalingen en Pieter Hiemstra, bieden er een inspirerende verscheidenheid aan retraites, cursussen en opleidingen op het gebied van yoga, meditatie en energetische healing

Op deze locatie leeft de andere helft van onze familiekudde IJslandse paarden. Ik verblijf er zelf ontzettend graag, dus een samenwerking lag voor de hand! In de retraites op Borde Blanque ligt er meer nadruk op yoga en meditatie dan in de paardencoachweken op onze eigen locatie.

Ervaring met yoga, meditatie of paarden is voor deze week niet vereist, maar wanneer je ervaring hebt, zal er voldoende gelegenheid zijn om je beoefening te verdiepen. Als je een ruiter bent, hebben zowel je lichaam als je paard baat bij deze sessies want we werken ook aan souplesse en balans.


Een retraite op La Borde Blanque is een traktatie voor jezelf, voor lichaam, geest en ziel! Je verblijft midden in de natuur, in een authentiek Frans Manoir en er wordt voor heerlijk vegetarisch eten gezorgd.


In deze week begeleidt Elleke van Kraalingen de yoga en meditatie en gaan we op een subtiel niveau contact maken en communiceren met paarden. De yogasessies zijn rond dit thema vormgegeven, met de nadruk op lichaamsbewustzijn voor ruiters, en worden aangepast aan de individuele behoeften.

In de meditatiesessies staan gronding en afstemming centraal: helemaal aanwezig zijn in het hier en nu, zonder het drukke hoofd als stoorzender, zodat je meer in verbinding bent met jezelf en het paard.

De coachsessies met de paarden (op de grond, naast het paard) worden begeleid door Nynke Groenewegen en zijn vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ook in deze week werken we in de sessies met het chakra-model als basis.


« This retreat was absolutely fabulous: the surroundings, the quality of the food, the yoga and meditation teachings, the teacher Elleke, her family, the vibe… As the week went by, I felt my connection with the place and the participants went deeper and deeper. It’s hard to explain what I felt there: you have to check it out for yourself ;-). Thank you so much, Elleke. » — Karin F.

« Everything was amazing! We had a memorable time at La Borde Blanque! Highly recommended for those who are looking for a quiet, spiritual retreat immersed in nature and with excellent instructors and atmosphere 🙂 Food and accommodation were also great! » — Anonymous on bookyogaretreats.com.

« I absolutely loved the horse coaching with Nynke! I have zero experience with horses and was a bit anxious at first to come close to them without a fence between us. But the grounding and calming exercises Nynke learned us, helped me a lot in recognising my own feelings, accepting them and connecting with the horses in a pure and open way. Being present with myself enabled me to be present with the horses and the contact between us became very natural, soft and warm. This grounded awareness, so beautifully felt in the contact with the horses, is something I will take with me in my everyday life. »
Marijke N.

« Dankjewel voor de prachtige lessen en natuurlijk de verdiepende sessies. Geen psychotherapie die zo snel de kern heeft geraakt, en voor het eerst voelde ik me veilig genoeg om te voelen en door te werken.« 
Ilse L.

Programma

We beginnen de dag met yoga en meditatie, waarin het bewustzijn en de afstemming van lichaam, geest en ziel centraal staan, zodat we ons bewust worden van onze subtiele energie.

Na de yogasessie ontbijten we en bereiden we ons voor op onze sessie met de paarden, die tot de lunch duurt. 

Na de lunch is er een vrije middag. Daarin bestaat de mogelijkheid voor een individuele paardencoachsessie met Nynke of een privésessie met Elleke of haar man Pieter Hiemstra, voor coaching, healing of fysieke, manuele therapie.

De middagen zijn vrij om te ontspannen, te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. Vanuit de tuin rondom het huis leidt een pad naar het meer. Het privé strand aan het meer is een comfortabel grasveld, omgeven door bomen die het strand privacy bieden. Het water is schoon en helder en heerlijk om in te zwemmen.

De omgeving biedt interessante mogelijkheden voor uitjes, bijv. naar katharenkloosters. Aan het begin van de avond is er een tweede yogasessie, na het diner is er nog een meditatie.


Praktische info

Plaats: La Borde Blanque, 09600 Montbel, Frankrijk

Data: 16 tot 23 april en 15 tot 22 oktober 2022. Aankomst zaterdag, programma van zondag t/m vrijdag, vertrek zaterdag.

Tarief: € 1025. Inbegrepen: 7 nachten in een ruime tweepersoonskamer met badkamer en suite, 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag, koffie- en theepauzes en snacks. Voor een eenpersoonskamer vraagt Borde Blanque een toeslag van €175.

Een extra privé paardencoachsessie kost €50, de sessies met Pieter of Elleke zijn op basis van donatie.

Maximale groepsgrootte: 8

Veelgestelde vragen

Ik ben een beetje bang voor paarden, kan ik toch meedoen? – Ja! Want we werken met veiligheidsinstructies, onder begeleiding en in je eigen tempo. Het is zelfs een mooie gelegenheid om ook om te leren omgaan met andere angsten in je leven.

Ik ben niet zo mobiel, is dat een beperking om deel te nemen? – Niet voor de yoga of paardensessies. Enige voorwaarde: trap kunnen lopen, want alle slaapkamers zijn op de etage.

Hoe is de plek bereikbaar? – Borde Blanque is vanaf Nederland goed te bereiken, met de auto, de trein, met internationale bussen en met vliegtuig via de luchthavens Carcassonne, Toulouse of Girona. Klik hier voor alle reisinfo.

Hoe kan ik me opgeven? – Aanmelding graag rechtstreeks bij Borde Blanque. Via onderstaande knop kom je op hun website.