Ik ben oorspronkelijk grafisch ontwerper. Zo klein als mijn ambitie was op dat gebied, zo groot was mijn drive voor persoonlijke groei en vrijwording. Al van jongs af aan ben ik bezig met paarden en geboeid door persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Maar de afgelopen 23 jaar, in de dagelijkse omgang met mijn eigen paarden, ervaar ik pas echt hun therapeutische kwaliteiten. En ze helpen me nog steeds groeien! Evenals de yoga die ik beoefen. Ik voel me bevoorrecht dat ik de zegeningen van deze leefwijze nu in mijn werk kan delen.


Nynke volgde o.a. de tweejarige opleiding tot energetisch therapeut aan de Leonardushoeve en opleidingen tot paardencoach, waaronder de crkbo-gecertificeerde opleiding aan het Centrum voor Paardencoaching. De opgedane kennis en vaardigheden heeft zij gedurende 9 jaar ingezet bij de opvang en begeleiding van ”probleemjongeren” die Nederlandse jeugdzorginstellingen plaatsten bij haar en haar man Hans Huijzer, op hun boerderij in de Gascogne.

In 2016 heeft ze op deze plek een praktijk in paardencoaching opgezet, Nynkéqui. In haar werkwijze speelt het energetische stuk (de chakra’s) en mindfulness een grotere rol dan in de gebruikelijke paardencoaching in Nederland.