Mijn reis in yoga en meditatie begon als kind. In mijn vroege tienerjaren ben ik spontaan gaan mediteren, waarin ik een innerlijke leiding volgde. Dit leidde tot mystieke ervaringen en bracht mij op het pad van yoga, om een basis te creëren voor mijn meditaties en grond onder mijn voeten. Yoga en meditatie zijn voor mij een manier van leven geworden en een universele bron waar ik mijn voeding uit haal. Hieruit is het verlangen ontstaan om anderen te begeleiden in het vinden van hun weg naar hun innerlijke bron van liefde, vreugde, vrijheid en eigen wijsheid. 


Al meer dan 30 jaar geeft Elleke les in de klassieke vorm van Raja Yoga en meditatie en sinds meer dan 20 jaar leidt zij yogadocenten op. Naast haar andere professionele activiteiten als psycholoog, natuurgeneeskundig therapeut, life coach en auteur van verschillende boeken, is Elleke moeder van vier kinderen.
Samen met haar man Pieter Hiemstra is ze in 2014 La Borde Blanque begonnen, een yoga-, meditatie- en healingcentrum aan de voet van de Franse Pyreneeën. Hier kunnen zij hun droom realiseren: hun levens- en werkervaring delen op een holistische wijze, te midden van de schoonheid en sereniteit van de natuur en hun dieren. In haar leven en werk op La Borde Blanque ligt de uitnodiging om de praktijk van yoga te realiseren en te verdiepen. Elke dag, ieder moment… Elleke’s grote passie, leermeesters en vrienden zijn daarbij haar IJslandse paarden.


Boeken, door Elleke geschreven:

Over de Grens van Leven en Dood, 2000, Ankh-Hermes, Deventer.
Meditatie & Imaginatie, 2001, Ankh-Hermes, Deventer.
Door de Poort van Geboorte, 2006, Ankh-Hermes, Deventer.
Love Beyond Death, 2010, O-Books, UK
Meditation & Imagination, 2011, O-Books, UK.
Meditaties op de Yoga Sutra’s van Patanjali, 2013, uitgave Tattwa.
Kleine Engel, 2013, uitgave Tattwa.