Waarom de combinatie haptotherapie en paardencoaching? Bij beide laat de lichaamstaal zo precies zien hoe jij contact/verbinding maakt met je omgeving. Ik heb dit zelf meegemaakt tijdens een opleidingsdag non-verbale communicatie met paarden. Dit was in een woord geweldig! Zo verhelderend hoe ik het contact aanging met het paard: zoals vaak mijn best aan het doen en vooral gericht op de ander, waarbij ik de verbinding met mijzelf verloor. Al was dit een bekend patroon, het werd me wederom helder wat ik hierin deed, kijkend en voelend naar mijn lichaamstaal en de reacties van het paard. En hoe mooi was het om mijn eigen beweging weer te kunnen inzetten en een verandering in het contact waar te nemen en te voelen, waardoor er meer verbondenheid kwam. Dit voelde zo krachtig, sterk en plezierig.


Nienke is van oorsprong fysiotherapeut, en hier 25 jaar werkzaam in geweest. Maar ze wilde meer dan alleen maar het symptomatisch behandelen van de klacht. Ze wilde meer kijken naar de mens hierachter en naar de mens als totaliteit, naast het fysieke ook de emotie en de ratio meenemend. Dit vond ze in de haptotherapie. Hier vond ze haar passie en plezier; om mensen te begeleiden weer dichter bij zichzelf te komen, zich weer te kunnen verbinden, met zichzelf en hun omgeving.

Sinds 2013 is ze werkzaam als haptotherapeut in haar eigen praktijk voor haptotherapie, zwangerschapshaptonomie en focusing in Amersfoort. In haar praktijk behandelt Nienke mensen om weer de regie in handen te krijgen, meer in hun eigen kracht te gaan staan, leren met hun angsten om te gaan en meer balans te ervaren in voelen, denken en doen.

Nienke is getrouwd en moeder van drie pubers / jongvolwassenen, baasje van border collie Skip en Loesje, de poes. Ze houdt van de natuur, wandelen, zwemmen, yoga en tennis.