Retraiteweek paardencoaching & haptotherapie

Deze retraite is een unieke combinatie van paardencoaching en haptotherapie. Als je stoeit met de regie over je leven, de verbinding met jezelf en/of anderen, als je zoekt naar meer balans in voelen, denken en doen, dan is deze week voor jou. Samen met haptotherapeute Nienke Steenhuisen hebben we een veelzijdig programma ontwikkeld, waarin persoonlijke groei en ontspanning hand in hand gaan, op een mooie locatie in Zuid-Frankrijk.

« Het lichaam liegt nooit. »

Een gouden regel in de haptotherapie, waar gewerkt wordt met bewustwording van houding en beweging, voelen en denken… maar ook bij paardencoaching! Paarden zijn meesters in het lezen van onze lichaamstaal en emoties. Hun reacties laten ons haarfijn zien wat we meer mogen doorvoelen, waarin we vrijer, opener of sterker kunnen worden. In het vredige samenzijn met de paarden en in de eenvoudige maar efficiënte oefeningen (naast het paard, op de grond) krijg je meer inzicht in jezelf door hun oordeel-loze feedback.

De begeleiding ligt bij Nynke Groenewegen en Nienke Steenhuisen maar ook Hans Huijzer verzorgt enkele onderdelen. Tijdens deze retraite bundelen we onze deskundigheid tot een rijke mix van onderdelen:

  • haptotherapie
  • paardencoaching
  • yoga en het chakra-model
  • haptonomische massage
  • focusing
  • mindfulness
  • systemisch werk (familie-opstellingen)
  • wandelingen met de paarden, natuurbeleving

Je krijgt meer inzicht in je onbewuste (oude, vastzittende, beperkende) patronen en creëert de mogelijkheid om te veranderen en te groeien in je unieke persoonlijke proces. Zodat je meer vanuit vrijheid, je eigen kracht en plezier gaat leven.

Programma 

We beginnen de dag met yoga, daarna ontbijten we. In de ochtend doen we een groepssessie, deels met de paarden. De middagen staan open voor waar behoefte aan is. Een individuele sessie haptotherapie of -massage, een coaching gesprek, wandelcoaching met of zonder paard, of vrije besteding: uitstapjes in de prachtige omgeving, wandelen, luieren op mooie stekjes op ons terrein, …

Alle activiteiten zijn facultatief, nergens een moeten. Omdat de groep klein blijft kunnen we de week heel persoonlijk invullen en afstemmen op ieders behoefte. Ontspanning, diepgang en genieten staan voorop – en lekker eten! De maaltijden zijn soms vegetarisch, soms niet (behalve voor de vegetariërs), maar altijd met lokale en/of biologische producten bereid, zo mogelijk uit onze biologische groentetuin. Je verblijft in een comfortabele kamer in onze boerderij of gite.

De week is ook geschikt voor mensen die geen ervaring met paarden, haptotherapie of yoga hebben.

Dataseptember 2022 Exacte data leggen we nog vast, contacteer ons bij interesse. Aankomst zaterdag, programma van zondag t/m vrijdag, vertrek zaterdag.

Prijs:  € 1027 per persoon voor verblijf in een tweepersoonskamer. € 1177 voor een eenpersoonskamer. Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen op basis van volpension (incl. dranken en tussendoortjes), het hierboven beschreven programma, 1 privé-sessie paardencoaching, 1 individuele sessie hapto/focusing/EFT, de transfers van/naar het vliegveld in Toulouse.

Minimaal 4, maximaal 6 deelnemers.

De reis komt voor eigen rekening. Met de auto is het ca. 1200 km vanaf Utrecht. Met het vliegtuig kan je rechtstreeks naar Toulouse met KLM-AirFrance (vanaf Amsterdam), Brussels Airlines (vanaf Brussel) of Ryanair (vanaf Charleroi). We halen deelnemers op van het vliegveld in Toulouse, in overleg en na afstemming van de vluchttijden met de andere deelnemers.

Vragen? Mail, bel of app Nynke (paardencoach) nynkequi@orange.fr, tel. +33672362420 of Nienke (haptotherapeut): nienke@haptonienke.nl, tel. +31653877582.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.