Chakra-energie en paardenkracht in de stille Gascogne

Wil je meer weten over chakra’s? Je ”subtiele levensenergie” ervaren en diens invloed ontdekken op verschillende gebieden in je dagelijks leven? Deze week biedt je die mogelijkheid in een ontspannen setting, op een fijne plek in Zuid-West Frankrijk.

We werken aan bewustwording en groei, en de paarden helpen ons daarbij. Meesters als ze zijn in het aanvoelen van geblokkeerde of juist overmatige energie, leggen ze vaak letterlijk hun vinger (neus) op de „zere plek”. Geen zweverig gedoe, niks op de paardenrug maar letterlijk en figuurlijk met beide voeten op de grond.

  • Heb je het nodig om vaker diepe rust en balans te ervaren?
  • Mag je wat controle loslaten, meer in contact komen met je voelen?
  • Moet je duidelijker je grenzen aangeven?
  • Misschien mag je leren om milder voor jezelf te zijn, minder te oordelen.
  • Je vrijer uitdrukken.
  • Meer op je intuïtie te vertrouwen, of op de stroom van het leven.
  • Weer in contact komen met een aspect van je Zelf dat je « onderweg » bent kwijtgeraakt.

Elke dag verkennen we een ander energiecentrum in het lichaam met de bijbehorende levensgebieden. De oefeningen met en zonder de paarden helpen je bewust worden en met de aangereikte handvaten kan je die stukken in het hier-en-nu leren herkennen en veranderen. Je ervaart de link tussen de chakra-energie en je gevoelens, beperkende overtuigingen en gedragspatronen, lichamelijke klachten. Je kan weer HEEL worden, verbonden met je pure Zelf.

Programma We beginnen de dag met wat eenvoudige yoga, om de energie op te wekken en lekker los te komen. Dan ontbijten we. In iedere ochtendsessie komen van één chakra de theorie, de lichamelijke en psychische aspecten aan bod. Na een pauze doen we oefeningen met de paarden. Vier vriendelijke IJslanders laten ons feilloos zien wat het effect is van je energie.

De middagen zijn vrij te besteden. Uitstapjes, zwemmen in meertjes in de prachtige omgeving, wandelen, een shiatsu- of ayurvedische massage ondergaan, luieren op mooie stekjes op ons terrein, een privé-sessie, … Er is veel mogelijk maar ook afhankelijk van de temperatuur. Soms zijn de middagen erg warm. Na de avondmaaltijd is het koeler en kunnen we een wandeling/ritje met de IJslandse paarden maken of een yogales krijgen van een Engelstalige docente.

Omdat de groep klein blijft kunnen we de week heel persoonlijk invullen en afstemmen op ieders behoefte. Maar verwacht geen compleet verzorgde vakantie: een helpende hand rond de maaltijden wordt gewaardeerd, we zorgen samen voor de paarden, en voor de sfeer. Ontspanning, diepgang en genieten staan voorop – en lekker eten! De maaltijden zijn soms vegetarisch, soms niet (behalve voor de vegetariërs), maar altijd met lokale en/of biologische producten bereid, zo mogelijk uit onze biodynamische groentetuin. Je verblijft in een comfortabele kamer in onze boerderij of gite.

Deze week is ook geschikt voor mensen die al bekend zijn met de chakra’s en hierbij de werking van paarden willen ervaren, maar ook voor hen die helemaal geen ervaring met paarden hebben.

 

Data: 16 – 23 juni, 25 augustus – 1 september en 15 – 22 september. Aankomst zaterdag, programma van zondag t/m vrijdag, vertrek zaterdag.

Prijs: € 745 normaal tarief en € 695 per persoon als je een kamer deelt. Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen, de ochtendsessies, alle maaltijden en koffie-/ theepauzes, 1 shiatsu-massage, 1 privé sessie, 1 groeps-yogales, buitenritten voor wie kan paardrijden (en niet meer dan 80 kg weegt).

Maximaal 5 deelnemers.

De reis komt voor eigen rekening. Met de auto is het ca. 1200 km vanaf Utrecht. Met het vliegtuig kan je naar Toulouse met KLM-AirFrance, Easyjet, Brussels Airlines of Ryanair. We kunnen je evt. van het vliegveld ophalen (in overleg, vlucht afstemmen met andere deelnemers).

Over mezelf Al van jongs af aan ben ik bezig met paarden en geboeid door persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Maar de afgelopen 20 jaar, in de dagelijkse omgang met mijn eigen paarden, ervaar ik pas echt hun therapeutische kwaliteiten. En ze helpen me nog steeds groeien! Evenals de yoga die ik beoefen.

Ik volgde o.a. de tweejarige opleiding tot spiritueel therapeut aan de Leonardushoeve in Belfeld en een training in paardencoaching bij Maaike de Hoop. De opgedane kennis en vaardigheden heb ik gedurende 9 jaar ingezet bij de opvang en begeleiding van ”probleemjongeren” die Nederlandse jeugdzorginstellingen bij ons plaatsten.

DSC03969

Een jaar geleden heb ik op onze plek in Frankrijk een praktijk in paardencoaching opgezet, Nynkéqui. In mijn werkwijze speelt het energetische stuk (de chakra’s) wellicht een grotere rol dan in de gebruikelijke paardencoaching in Nederland.

Vragen? Inschrijven? Mail me even: nynkequi@orange.fr , bel: 0033562626428 of app: 0033672362420.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.