Een week voor jezelf. In alle rust ontspannen op een fijne plek in Frankrijk: het prachtige heuvellandschap aan de voet van de Pyreneeën. Maar tegelijk een reis naar binnen, je verbinden met je ware zelf en je balans hervinden.

30 april – 7 mei 2022


Een bijzondere week, in samenwerking met Maaike Goedhart-de Hoop van « Puur met Paarden ».

Deze paardencoachreis biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen en krachtige manier te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Door het werken met paarden word je bewust van je patronen en kan je leren je hart te volgen. Paarden laten je namelijk zonder oordeel zien wat je je niet bewust bent of onderdrukt.

Tijdens een sessie ervaar je hoe je non-verbaal communiceert en hoe het paard reageert op je innerlijke overtuigingen. Ook helpen paarden in het werken met grenzen, het oppakken van je eigen kracht. Met de aangereikte handvatten leer je deze stukken in je dagelijks leven herkennen en veranderen. Zo kan je leven steeds vrijer en rijker worden. 


« De paardencoachweek met Maaike was voor mij een hartverwarmende, inspirerende, prachtige, en leerzame ervaring. De omgeving van weidse uitzichten en rust rondom met de adembenemende natuur… voor mij het paradijs! » — Janet v.S.


De week wordt begeleid door Nynke Groenewegen en Maaike Goedhart-de Hoop, een zeer ervaren paardencoach in Nederland. We brengen ieder onze eigen competenties in, in een gevarieerd programma met

  • paardencoaching
  • systemisch werk (familie-opstellingen)
  • traumaverwerking
  • mindfulness
  • wandelingen met de paarden, natuurbeleving
  • yoga en qigong
  • en… aandacht, puur voor jouw groeiproces.

Deze week is ook geschikt voor mensen die niks met paarden (denken te) hebben.


« De paardencoachingweek was voor mij voor de 2e keer. Ondanks dat Maaike er niet bij kon zijn, waardoor Hans zijn kwaliteiten kon laten zien, heb ik ontzettend genoten!
Het was een hartverwarmende week waarbij we alle ruimte kregen om ons eigen proces aan te gaan met behulp van Nynke, Hans en de kudde paarden. Het is zo mooi om met de paarden te werken want deze dieren zijn zonder oordeel en daardoor kun je niet anders dan er van leren en groeien.
Ook en natuurlijk dankbaar voor de prachtige mensen / cursisten die er waren waar ik mee gelachen heb en mooie gesprekken mee gehad heb, en af en toe geconfronteerd werd met m’n eigen valkuilen.
De prachtige natuur, het logeerhuis het eten, een groot warm bad, en voor mij zeker voor herhaling vatbaar!! »
— Janet v.S.

« Ik ben inmiddels 2 keer bij Nynkéqui geweest. Het was erg leuk en fijn om bij Nynke te zijn. De eerste keer hebben we een kleine reis door de chakra’s gemaakt. ‘s Morgens yoga in het gras, dan een ontbijtje op het terras in de ochtendzon en daarna op de weg naar je eigen energie en gevoel onder begeleiding van Nynke door oefeningen en meditatie. De coaching met de paarden was heel bijzonder. Een ervaring apart om te ondervinden hoe de paarden op je aanwezigheid en contact kunnen reageren, met name in de familieopstellingen, met Maaike. Het heeft me nieuwe en mooie inzichten gegeven. En dat al in en om het mooie huis, op die mooie plek met het prachtige Zuid Franse landschap er om heen en veel zon. Nynke en Maaike, erg bedankt. Het is een echte aanrader voor iedereen die meer dan alleen wat rust wil en vakantie wil combineren met verdere bewustwording en verdieping. »
Jeroen v.H.


Programma

We beginnen de dag met yoga, aansluitend ontbijten we. Daarna gaan we met de paarden werken. In de ochtend groepssessies, de middagen staan open voor waar behoefte aan is: een privésessie, wandelcoaching of een gewone wandeling, een uitje, …

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers, zodat we de week heel persoonlijk kunnen invullen en afstemmen op ieders behoefte. Maar ieder draagt zijn/haar steentje bij: een helpende hand rond de maaltijden wordt gewaardeerd, we zorgen samen voor de paarden, en voor de sfeer. Ontspanning, diepgang en genieten staan voorop – en lekker eten! De maaltijden zijn soms vegetarisch, soms niet (behalve voor de vegetariërs), maar altijd met lokale en/of biologische producten bereid, zo mogelijk uit Nynke’s biologische groentetuin. Je verblijft in een comfortabele kamer in de boerderij of gite.

Alle activiteiten zijn optioneel.

Praktische info

Plaats: Gîte Micalon, Gers, Frankrijk

Data: 30 april – 7 mei 2022.

Tarief: €825 per persoon voor een tweepersoons kamer. Bij een eenpersoonskamer betaal je €925 voor de week. Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen in een eenpersoonskamer, alle maaltijden en koffie/theepauzes, bovengenoemd programma.

De reis komt voor eigen rekening, en eventuele uitjes of massages.

Maximale groepsgrootte: 6

Veelgestelde vragen

Ik ben een beetje bang voor paarden, kan ik toch meedoen? – Ja! Want we werken met veiligheidsinstructies, onder begeleiding en in je eigen tempo. Het is zelfs een mooie gelegenheid om ook om te leren omgaan met andere angsten in je leven.

Ik ben niet zo mobiel, is dat een beperking om deel te nemen? – Niet voor de yoga of paardensessies. Enige voorwaarde: trap kunnen lopen, want alle slaapkamers zijn op de etage.

Hoe is de plek bereikbaar? –  – Met de auto is het ca. 1200 km vanaf Utrecht. We zitten op 60 km van Toulouse, de dichtstbijzijnde luchthaven. Een treinstation bevindt zich in L’Isle-Jourdain, op 25 km. We kunnen je evt. van vliegveld of station ophalen tegen een kleine vergoeding (in overleg, vlucht afstemmen met andere deelnemers).

De betalings- en annuleringsvoorwaarden? – Flexibel en gematigd. Zie pagina 2 van het aanmeldingsformulier.