Terugblik paardencoachingweek mei 2019

We hebben een prachtige week beleefd, maar deze was wel anders dan aanvankelijk gepland, met collega-paardencoach Maaike Goedhart-de Hoop. Door familie-omstandigheden kon Maaike niet naar Frankrijk komen. We hebben daarom de opzet aangepast en besloten de week door te laten gaan, ondanks de terugtrekking van 2 deelnemers. 

Het was een première: ik (Nynke) werd geassisteerd door mijn man Hans. Zijn achtergrond als systemisch therapeut bleek een waardevolle aanvulling op mijn coaching samen met de paarden. In het zesdaagse programma stond, zoals in de weken die ik alleen begeleid, iedere dag een ander chakra centraal. Binnen die structuur namen we de vrijheid om ook andere boeiende invalshoeken en werkwijzen te integreren, zoals kernkwadranten, familie-opstellingen en subpersoonlijkheden. Uiteraard in overleg met de deelnemers, die wel in waren voor een zelf-ontdekkingsreis met zo’n bijzondere diversiteit aan « voertuigen ».

Er werden mooie schatten gevonden en interessante avonturen beleefd. In opstellingen, individuele en groepssessies met de paarden, coachinggesprekken op een zonnig plekje in de tuin of wandel-coaching met een paard aan de lijn. Je lichamelijke grenzen wat oprekken met yoga, mindfulness onder de grote kastanje, je blik verruimen met zicht op de Pyreneeën en ontdekkingen doen omtrent je persoonlijkheid en patroontjes… om uiteindelijk thuis te komen bij je pure Zelf. Meer in je natuurlijke balans, weer in contact met je innerlijke krachtbron.

We hebben samen geschilderd, gekookt, gelachen en de paarden verzorgd. Er was ruimte voor een bezoek aan de locale weekmarkt, een shiatsu-massage « om de hoek » of luieren in de hangmat met een boek. Wie wilde keek Ajax-Tottenham, anderen maakten een fakkeloptocht mee langs de Save. Kortom: tijd voor jezelf en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook voor ontspanning en plezier.

Wij hebben genoten! Van de openheid en het vertrouwen van de deelnemers, de fijne sfeer en de prachtige processen die we mochten begeleiden. Dank aan jullie allemaal!

Ook zijn we Maria dankbaar voor al haar kwaliteiten en fijne aanwezigheid, en Sint-Antonius voor zijn hulp bij het terugvinden van spullen en mensen… van henzelf! 😉

En omdat de terugkoppelingen positief waren (zie o.a. hieronder), gaan we aan deze week zeker een vervolg geven. De geplande data voor 2019: 29 juni – 6 juli, 24 – 31 augustus, 21 – 28 september, 19 – 26 oktober. Neem even contact met me op als je meer wilt weten. Graag tot ziens!

3 réflexions sur “Terugblik paardencoachingweek mei 2019

 1. De paarden coachings cursus/ vakantie week was voor mij voor de 2de keer.
  Ondanks dat Maaike er niet bij kon zijn waardoor Hans zijn kwaliteiten kon laten zien heb ik ontzettend genoten!!
  Het was een hartverwarmende week waarbij we alle ruimte kregen om ons eigen proces aan te gaan met behulp van Nienke, Hans en de kudde paarden. Het is zo mooi om met de paarden te werken want deze dieren zijn zonder oordeel en daardoor kun je niet anders dan er van leren en groeien.
  Ook en natuurlijk dankbaar voor de prachtige mensen / cursisten die er waren waar ik mee gelachen heb en mooie gesprekken mee gehad heb, en af en toe geconfronteerd werd met m’n eigen valkuilen.
  De prachtige natuur, het logeerhuis het eten, een groot warm bad, en voor mij zeker voor herhaling vatbaar!!

 2. Afgelopen week was een geweldige week. Naast dat het een leerzame week was van bewustwording van lijf en geest was de week een warm bad, gevuld met veiligheid, vertrouwen, oprechte interesse. Soms confronterend maar liefdevol opgevangen en begeleid door Nynke en Hans. Blijkt maar weer dat paarden coaching een krachtig middel is om in te zetten op weg naar een beter inzicht in jezelf. Naast al wat we mochten leren was het een verwenweek met heerlijk eten op een prachtige locatie.
  Heel erg bedankt Nynke, Hans en jullie prachtige kudde ijslanders.

 3. Ben nu een week thuis en ik voel me bewuster, krachtiger en behoorlijk energiek. Dat was voor de paardencoachingweek heel anders. Wat goed dat ik deze keuze, hetzij heel onderbewust, heb gemaakt. Dank aan iedereen en in het bijzonder aan de paarden, Hans en Nynke. Het programma was rijkelijk gevuld met genoeg inbreng en toch voldoende privacy. Nergens een moeten. Het eten was heerlijk met veel aandacht ook voor mijn diabetes. De hele week is een dierbare herinnering waar ik warm van word en waarvan ik hoop dat Nynke en Hans dit nog lang samen mogen doen. Chapeau!
  P.S. Elke dag zonnegroet🐓 tot nu toe thuis voortgezet en vandaag mijn tweede les yoga buitenshuis🧘‍♀️🙏

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.