Paardencoaching vakantieweek

Wil je meer inzicht krijgen in jezelf? Vrijer worden van bepaalde patronen, meer balans ervaren in je leven? Deze week biedt je die mogelijkheid in een ontspannen setting, op een fijne plek in Zuid-West Frankrijk.

We werken aan bewustwording en groei, en de paarden helpen ons daarbij. Paardencoaching dus, maar we werken ook vanuit andere invalshoeken: yoga, het chakra-model, westerse psychologie en systemische (familie-) opstellingen. Geen zweverig gedoe, niet op de paardenrug maar letterlijk en figuurlijk met beide voeten op de grond.

De begeleiding ligt bij Nynke Groenewegen (energetisch paardencoach) en Hans Huijzer (systemisch therapeut).

Elke dag verkennen we een ander energiecentrum met de bijbehorende levensgebieden. De oefeningen met en zonder de paarden helpen je bewust worden en met de aangereikte handvatten kan je die stukken in het hier-en-nu leren herkennen en veranderen. Waar mag je meer aandacht (= energie) aan geven? Wat mag je meer doorvoelen? Eenvoudige energetische oefeningen zorgen voor meer stroming in wat vast zit, bewustwording van wat in de schaduw staat. De activiteiten en uitwisseling door de dag heen bieden een veilige bedding om nieuw gedrag te oefenen, vanuit lichtheid en humor.

Programma We beginnen de dag met eenvoudige yoga, daarna ontbijten we. In de ochtendsessie komen van een chakra de theorie, de lichamelijke en psychische aspecten aan bod. Dan doen we een groepssessie met de paarden. Vier vriendelijke IJslanders helpen je helemaal te verbinden met het hier-en-nu en laten feilloos zien wat het effect is van je energie.

De middagen staan open voor waar behoefte aan is. Een privésessie, een coaching gesprek, wandelcoaching met een paard, of vrije besteding. Uitstapjes, zwemmen in meertjes in de prachtige omgeving, wandelen, een shiatsu- of andere massage ondergaan, luieren op mooie stekjes op ons terrein, tekenen, een yogales van een Engelstalige docente…

Alle activiteiten zijn facultatief, nergens een moeten. Omdat de groep klein blijft kunnen we de week heel persoonlijk invullen en afstemmen op ieders behoefte. Maar verwacht geen compleet verzorgde vakantie: een helpende hand rond de maaltijden wordt gewaardeerd, we zorgen samen voor de paarden, en voor de sfeer. Ontspanning, diepgang en genieten staan voorop – en lekker eten! De maaltijden zijn soms vegetarisch, soms niet (behalve voor de vegetariërs), maar altijd met lokale en/of biologische producten bereid, zo mogelijk uit onze biologische groentetuin. Je verblijft in een comfortabele kamer in onze boerderij of gite.

Deze week is ook geschikt voor mensen die helemaal geen ervaring met paarden, paardencoaching of yoga hebben.

Data 2021: 26 juni – 3 juli, 4 – 11 september. Aankomst zaterdag, programma van zondag t/m vrijdag, vertrek zaterdag. Vorm je zelf een groepje met minimaal 3 mensen, dan stemmen we data af.

Prijs:  Normaal tarief 825 per persoon voor een tweepersoonskamer. € 925 voor een eenpersoonskamer. Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen, de groeps- en privésessies, alle maaltijden en koffie-/ theepauzes, het hierboven beschreven programma. Een shiatsu- of andere massage wordt wel extra in rekening gebracht.

Maximaal 6 deelnemers.

De reis komt voor eigen rekening. Met de auto is het ca. 1200 km vanaf Utrecht. Met het vliegtuig kan je naar Toulouse met KLM-AirFrance, Easyjet, Brussels Airlines of Ryanair. We kunnen je evt. van het vliegveld ophalen tegen een kleine vergoeding (in overleg, vlucht afstemmen met andere deelnemers).

Vragen? Mail me: nynkequi@orange.fr, bel of app: 0033672362420.

10 réflexions sur “Paardencoaching vakantieweek

 1. Ik heb een heerlijke week gehad. Voor mij de perfecte combi van verdieping en ontspanning. Fijne mix van verschillende werkvormen op een schitterende locatie. Voelde veilig en warm aan waardoor samen lachen en huilen hand in hand konden gaan. Bedankt voor deze mooie ervaring!

 2. Een bijzondere week in ZuidFrankrijk. Heerlijk om elke ochtend te starten met yoga. Nynke heeft me geraakt en geïnspireerd met haar kennis en ervaring rondom chakra’s en de vertaling naar het dagelijkse leven. De week was een mooie kans om samen te ontwikkelen. De paarden, de andere deelnemers aan de week, de heerlijke maaltijden, de ruimte in de middagen en de prachtige omgeving hebben allemaal bijgedragen aan een verdieping van de inzichten over mezelf. Dankjewel voor het warme welkom. Ik kom zeker terug.

 3. De paarden coachings cursus/ vakantie week was voor mij voor de 2de keer.
  Ondanks dat Maaike er niet bij kon zijn waardoor Hans zijn kwaliteiten kon laten zien heb ik ontzettend genoten!!
  Het was een hartverwarmende week waarbij we alle ruimte kregen om ons eigen proces aan te gaan met behulp van Nienke, Hans en de kudde paarden. Het is zo mooi om met de paarden te werken want deze dieren zijn zonder oordeel en daardoor kun je niet anders dan er van leren en groeien.
  Ook en natuurlijk dankbaar voor de prachtige mensen / cursisten die er waren waar ik mee gelachen heb en mooie gesprekken mee gehad heb, en af en toe geconfronteerd werd met m’n eigen valkuilen.
  De prachtige natuur, het logeerhuis het eten, een groot warm bad, en voor mij zeker voor herhaling vatbaar!!

 4. De paarden coachings cursus/ vakantie week was voor mij voor de 2de keer.
  Ondanks dat Maaike er niet bij kon zijn waardoor Hans zijn kwaliteiten kon laten zien heb ik ontzettend genoten!!
  Het was een hartverwarmende week waarbij we alle ruimte kregen om ons eigen proces aan te gaan met behulp van Nienke, Hans en de kudde paarden. Het is zo mooi om met de paarden te werken want deze dieren zijn zonder oordeel en daardoor kun je niet anders dan er van leren en groeien.
  Ook en natuurlijk dankbaar voor de prachtige mensen / cursisten die er waren waar ik mee gelachen heb en mooie gesprekken mee gehad heb, en af en toe geconfronteerd werd met m’n eigen valkuilen.
  De prachtige natuur, het logeerhuis het eten, een groot warm bad, en voor mij zeker voor herhaling vatbaar!!

 5. Afgelopen week was een geweldige week. Naast dat het een leerzame week was van bewustwording van lijf en geest was de week een warm bad, gevuld met veiligheid, vertrouwen, oprechte interesse. Soms confronterend maar liefdevol opgevangen en begeleid door Nynke en Hans. Blijkt maar weer dat paarden coaching een krachtig middel is om in te zetten op weg naar een beter inzicht in jezelf. Naast al wat we mochten leren was het een verwenweek met heerlijk eten op een prachtige locatie.
  Heel erg bedankt Nynke, Hans en jullie prachtige kudde ijslanders.

 6. Ben nu een week thuis en ik voel me bewuster, krachtiger en behoorlijk energiek. Dat was voor de paardencoachingweek heel anders. Wat goed dat ik deze keuze, hetzij heel onderbewust, heb gemaakt. Dank aan iedereen en in het bijzonder aan de paarden, Hans en Nynke. Het programma was rijkelijk gevuld met genoeg inbreng en toch voldoende privacy. Nergens een moeten. Het eten was heerlijk met veel aandacht ook voor mijn diabetes. De hele week is een dierbare herinnering waar ik warm van word en waarvan ik hoop dat Nynke en Hans dit nog lang samen mogen doen. Chapeau!
  P.S. Elke dag zonnegroet🐓 tot nu toe thuis voortgezet en vandaag mijn tweede les yoga buitenshuis🧘‍♀️🙏

 7. Door een reis langs de chakra’s weer helemaal tot jezelf komen en steviger in je schoenen staan, opgeladen en tot rust gekomen; door het chakrawerk onder bezielende begeleiding van Nynke en met hulp van de toegewijde paarden. En dan ook nog ochtendyoga in het bedauwde gras, zwemmen, zeilen, paardrijden, massages, heerlijk eten, veel genieten en lachen, kortom een oase in de Gascogne bij Nynke en Hans!

 8. Iedere ochtend de zon begroeten met yoga, dauw onder je voeten, warme zonnestralen op je huid. Verdiepen in de chakra-theorie met bijbehorende oefeningen. De paarden die je een prachtige spiegel voorhouden. De bevlogenheid en deskundigheid van Nynke. En niet te vergeten het heerlijke eten. Ik heb genoten van deze week.

 9. Een actieve en tegelijkertijd ontspannen week met veel ruimte voor zelfreflectie. Ik heb genoten van de yoga in het gras, de chakra-oefeningen, de begeleiding van Nynke en de toewijding van de paarden. En dat op een prachtige plek in een schitterende omgeving. Het huis en de gite zijn fijn en het eten heerlijk. Ook hebben we nog een paar mooie ritten gemaakt, naar een meer geweest, een vlooienmarkt in de buurt, shiatsu massage gekregen en extra yoga les. En af en toe even helemaal onderuit in een hangmat tussen twee bomen. Een aanrader!

 10. Het was erg leuk en fijn om bij Nynke te zijn en een kleine reis door de chakra’s te maken. En dat al in en om haar mooie huis, op die mooie plek met het prachtige Zuid Franse landschap er om heen en veel zon.
  ‘s Morgens yoga in het gras, dan een ontbijtje op het terras in de ochtendzon en daarna op de weg naar je eigen energie en gevoel onder begeleiding van Nynke door oefeningen en meditatie. De coaching met de paarden was heel bijzonder. Een ervaring apart om te ondervinden hoe de paarden op je aanwezigheid en contact kunnen reageren.
  Nynke, erg bedankt. Het is een echte aanrader voor iedereen die meer dan alleen wat rust wil en vakantie wil combineren met verdere bewustwording en verdieping.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.