Yoga & meditatie en coaching met paarden op Borde Blanque

Deze bijzondere week wordt gehouden op het prachtige landgoed Borde Blanque. De retraite is voor diegenen die van yoga en natuur houden, zich graag op een dieper niveau met paarden willen verbinden en van hun kwaliteiten willen leren.

In deze week begeleidt Elleke van Kraalingen de yoga en meditatie en gaan we op een subtiel niveau contact maken en communiceren met paarden. De yogasessies zijn rond dit thema vormgegeven, met de nadruk op lichaamsbewustzijn voor ruiters, en worden aangepast aan de individuele behoeften. In de meditatiesessies staan gronding en afstemming centraal: helemaal aanwezig zijn in het hier en nu, zonder het drukke hoofd als stoorzender, zodat je meer in verbinding bent met jezelf en het paard. De coachsessies met de paarden (op de grond, naast het paard) worden begeleid door Nynke Groenewegen en zijn vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Ervaring met yoga, meditatie of paarden is niet vereist, maar wanneer je daar ervaring mee hebt, is er ruime gelegenheid om je beleving te verdiepen.

Programma: We beginnen de dag met yoga en meditatie, waarin het bewustzijn en de afstemming van lichaam, geest en ziel centraal staan, zodat we ons bewust worden van onze subtiele energie. Ervaring met yoga of meditatie is niet vereist, maar wanneer je ervaring hebt, zal er voldoende gelegenheid zijn om je practice te verdiepen. Als je een ruiter bent, hebben zowel je lichaam als je paard baat bij deze sessies want we werken ook aan souplesse en balans. Na de yogasessie ontbijten we en bereiden we ons voor op onze sessie met de paarden, die tot de lunch duurt.

Na de lunch is er een vrije middag. Daarin bestaat de mogelijkheid voor een individuele paardencoachsessie met Nynke of een privésessie met Elleke of haar man Pieter Hiemstra, de gastheer van Borde Blanque, voor coaching, healing of fysieke, manuele therapie.

Aan het begin van de avond is er een tweede yogasessie, na het diner is er nog een meditatie. Alle activiteiten zijn optioneel. Bij andere dan Nederlandstalige deelnemers, worden de sessies in het Engels gegeven.

Data: 24 – 31 oktober (voor deze week nog 2 plaatsen over)

Kosten: € 975. Inbegrepen: 7 nachten in een ruime tweepersoonskamer met badkamer en suite, 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag, koffie- en theepauzes en snacks. Voor een eenpersoonskamer vraagt Borde Blanque een toeslag van €150. Een extra privé paardencoachsessie kost €50, de sessies met Pieter of Elleke zijn op basis van donatie.

Maximale groepsgrootte: 8

Voor aanmelding en informatie, ga naar de website van Borde Blanque.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.