Meer inzicht krijgen in jezelf… Meer balans ervaren in je leven, vrijer worden van bepaalde patronen of blokkades? Deze week biedt die mogelijkheid in een ontspannen setting, op een fijne plek in de Gascogne.

24 juni tot 1 juli 2023


We werken aan bewustwording en groei, en de paarden helpen ons daarbij. Meesters als ze zijn in het lezen van onze lichaamstaal en emoties, laten hun reacties je haarfijn en zonder oordeel zien wat je je (nog) niet bewust bent of onderdrukt. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je denken, voelen en handelen

Paardencoaching dus, maar we werken ook vanuit andere invalshoeken: het chakra-model, yoga, systemische (familie-) opstellingen en westerse psychologie. Geen zweverig gedoe, niet op de paardenrug maar letterlijk en figuurlijk met beide voeten op de grond!

In contact met paarden kan je je ook bewust worden van de subtiele energie van de chakra’s, je onbalans en de link met je dagelijks functioneren. Paarden laten je – zonder oordeel en belangeloos, puur vanuit hun sensitiviteit – zien waarin je kan groeien, zodat je meer vanuit vrijheid, je eigen kracht en plezier gaat leven.

Meer stabiliteit, meer bewustzijn in je keuzes, meer verbinding met je potentieel en met wie je werkelijk bent… dus meer geluk, meer rust, meer gezondheid.


De begeleiding ligt bij Nynke Groenewegen (energetisch paardencoach) en Hans Huijzer (systemisch therapeut). 

Elke dag verkennen we een ander energiecentrum met de bijbehorende levensgebieden. De oefeningen met en zonder de paarden geven inzicht en met de aangereikte handvatten ga je deze stukken in je werk en privéleven herkennen, zodat je ze kan veranderen.

Waar mag jij meer aandacht (= energie) aan geven? Drie vriendelijke IJslanders helpen je helemaal te verbinden met het hier-en-nu en laten feilloos zien wat het effect is van je energie.

Deze week is ook geschikt voor mensen die helemaal geen ervaring met paarden, paardencoaching of yoga hebben.


Een week voor jezelf. In alle rust ontspannen in het prachtige heuvellandschap aan de voet van de Pyreneeën. Maar tegelijk een reis naar binnen, je verbinden met je ware zelf en je balans hervinden. Een ervaring die je leven kan veranderen.


« Afgelopen week was een geweldige week. Naast dat het een leerzame week was van bewustwording van lijf en geest was de week een warm bad, gevuld met veiligheid, vertrouwen, oprechte interesse. Soms confronterend maar liefdevol opgevangen en begeleid door Nynke en Hans. Blijkt maar weer dat paardencoaching een krachtig middel is om in te zetten op weg naar een beter inzicht in jezelf. Naast al wat we mochten leren was het een verwenweek met heerlijk eten op een prachtige locatie. Heel erg bedankt Nynke, Hans en jullie prachtige kudde ijslanders. » — Lenneke B.

« Ik heb een heerlijke week gehad. Voor mij de perfecte combi van verdieping en ontspanning. Fijne mix van verschillende werkvormen op een schitterende locatie. Voelde veilig en warm aan waardoor samen lachen en huilen hand in hand konden gaan. Bedankt voor deze mooie ervaring! » — Paula v.d.B.

« Door een reis langs de chakra’s weer helemaal tot jezelf komen en steviger in je schoenen staan, opgeladen en tot rust gekomen; door het chakrawerk onder bezielende begeleiding van Nynke en met hulp van de toegewijde paarden. En dan ook nog ochtendyoga in het bedauwde gras, zwemmen, zeilen, paardrijden, massages, heerlijk eten, veel genieten en lachen, kortom een oase in de Gascogne bij Nynke en Hans! » — Annoesjka v.D.

« Een bijzondere week in Zuid-Frankrijk. Heerlijk om elke ochtend te starten met yoga. Nynke heeft me geraakt en geïnspireerd met haar kennis en ervaring rondom chakra’s en de vertaling naar het dagelijkse leven. De week was een mooie kans om samen te ontwikkelen. De paarden, de andere deelnemers aan de week, de heerlijke maaltijden, de ruimte in de middagen en de prachtige omgeving hebben allemaal bijgedragen aan een verdieping van de inzichten over mezelf. Dankjewel voor het warme welkom. Ik kom zeker terug. » — Melanie v.H.


Programma

We beginnen de dag met yoga, daarna ontbijten we. In de ochtendsessie komen van een chakra de theorie, de lichamelijke en psychische aspecten aan bod. Dan doen we een groepssessie met de paardjes.

Wat mag je meer doorvoelen, waarin kan je vrijer, opener of sterker worden, welke beperkende overtuigingen mag je loslaten? Wat wil zich ontvouwen als je naar de patronen in je leven kijkt? Eenvoudige energetische oefeningen zorgen voor meer stroming in wat vast zit, bewustwording van wat in de schaduw staat. De activiteiten en uitwisseling door de dag heen bieden een veilige bedding om nieuw gedrag te oefenen, in acceptatie en lichtheid.

De vrije middagen staan open voor waar behoefte aan is. Een familie-opstelling, privésessie, een coachgesprek, wandelcoaching met een paard of vrije besteding. Uitstapjes, zwemmen in meertjes in de prachtige omgeving, wandelen, luieren op mooie stekjes op ons terrein, een shiatsu- of andere massageAlle activiteiten zijn facultatief.

 • paardencoach sessies
 • theorie over chakra’s, de lichamelijke en psychologische aspecten
 • familieopstellingen
 • yoga
 • meditatie
 • in je vrije tijd: een privésessie, wandelingen, een uitje, een shiatsu of andere massage bij onze buren, luieren op onze mooie plek…

Voor wie, waarvoor? 

Voor iedere volwassene met behoefte aan

 • ontstressen en (weer) innerlijke rust ervaren
 • emotionele veerkracht ontwikkelen, de capaciteit om om te gaan met ingrijpende gebeurtenissen, en zo weer vreugde en vitaliteit ervaren
 • goed voor jezelf zorgen (duidelijker grenzen stellen, nee zeggen zonder schuldgevoel)
 • zelfacceptatie, verbinding met je zielsverlangen, minder veeleisend zijn voor jezelf
 • je vrijer uitdrukken
 • een moeilijke keuze maken, uit een dilemma komen
 • meer vertrouwen in je eigen intuïtie, inzichten in je dagelijks leven integreren en hierdoor meer regie krijgen

Praktische info

Plaats: Gîte Micalon, 32220 Gaujac (Gers), Frankrijk

Data: 24 juni – 1 juli 2023 Aankomst zaterdag, programma van zondag t/m vrijdag, vertrek zaterdag. Vorm je zelf een groepje met minimaal 4 mensen, dan stemmen we data af.

Tarief€925 per persoon op een gedeelde kamer. Voor een eenpersoonskamer 1075. Inbegrepen in de prijs: 7 overnachtingen, alle maaltijden, dranken en tussendoortjes ter plaatse, het programma zoals beschreven, met één privé-paardencoachsessie met Nynke en één coachgesprek met Hans, transfer van/naar vliegveld. Niet inbegrepen: de reis, evt. uitjes en massage.

Aantal deelnemers: 6 max.

De opzet: samen ont-moeten

Omdat de groep klein blijft kunnen we de week heel persoonlijk invullen en afstemmen op ieders behoefte. Het programma geeft voldoende eigen ruimte. Een helpende hand rond de maaltijden wordt gewaardeerd, we zorgen samen voor de paarden, en voor de sfeer!

Ontspanning, diepgang en genieten staan voorop – en lekker eten! De maaltijden zijn vegetarisch en altijd met lokale en/of biologische producten bereid, zo mogelijk uit onze biologische groentetuin. Je logeert in een comfortabele kamer op onze boerderij of in de gîte.

De week vindt plaats bij Nynkéqui, Gîte Micalon, in de Gers. Het is een rustige en landelijke plek die uitnodigt tot ontspannen en loslaten. Meer info en foto’s op de website van de gîte. Onderaan deze pagina vind je de adresgegevens en een kaart.

Veelgestelde vragen

Ik ben een beetje bang voor paarden, kan ik toch meedoen? – Ja! Want we werken met veiligheidsinstructies, onder begeleiding en in je eigen tempo. Het is zelfs een mooie gelegenheid om ook om te leren omgaan met andere angsten in je leven.

Ik ben niet zo mobiel, is dat een beperking om deel te nemen? – Niet voor de yoga of paardensessies. Enige voorwaarde: trap kunnen lopen, want alle slaapkamers zijn op de etage.

Hoe is de plek bereikbaar? – Met de auto is het ca. 1200 km vanaf Utrecht. We zitten op 60 km van Toulouse, de dichtstbijzijnde luchthaven. Een treinstation bevindt zich in L’Isle-Jourdain, op 25 km. We kunnen je van vliegveld of station ophalen (in overleg, vlucht afstemmen met andere deelnemers).

De betalings- en annuleringsvoorwaarden? – Flexibel en gematigd. Zie pagina 2 van het aanmeldingsformulier.


« Ben nu een week thuis en ik voel me bewuster, krachtiger en behoorlijk energiek. Dat was voor de paardencoaching week heel anders. Wat goed dat ik deze keuze, hetzij heel onderbewust, heb gemaakt. Dank aan iedereen en in het bijzonder aan de paarden, Hans en Nynke. Het programma was rijkelijk gevuld met genoeg inbreng en toch voldoende privacy. Nergens een moeten. Het eten was heerlijk met veel aandacht ook voor mijn diabetes. De hele week is een dierbare herinnering waar ik warm van word en waarvan ik hoop dat Nynke en Hans dit nog lang samen mogen doen. Chapeau! « 
— Mary M.

« I absolutely loved the horse coaching with Nynke! I have zero experience with horses and was a bit anxious at first to come close to them without a fence between us. But the grounding and calming exercises Nynke learned us, helped me a lot in recognising my own feelings, accepting them and connecting with the horses in a pure and open way. Being present with myself enabled me to be present with the horses and the contact between us became very natural, soft and warm. This grounded awareness, so beautifully felt in the contact with the horses, is something I will take with me in my everyday life. »
— Marijke N.


« Ja, dat spreekt me aan. Is er nog een boomstronk vrij? »

Une réflexion sur “Paardencoaching vakantieweek

 1. I would recommend this retreat to anyone! I have never took time for myself before and it was obviously necessary for me to find myself again. Grateful about the amazing group we were in, sharing unforgettable moments and beautiful emotions. So grateful about the hospitality and openness of Nynke and Hans, making you feel at home and their desire to help you in your inner search.
  I miss you guys! I miss Tildra, Lif, Skumi, and Caramel,
  I miss Lupa, Kevin & Co and the cats!
  I will be back. For sure!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.